Larmväska och bygglarm

Designlarm erbjuder professionella larmväskor och bygglarm för tillfällig larmning av bland annat byggarbetsplatser, fastigheter, bodar och containrar. Våra larmväskor kan skräddarsys efter våra kunders behov med en mängd olika tillgängliga alternativ.

Larmväskor för tillfälligt skydd

En larmväska från Designlarm ger dig som söker ett bygglarm eller portabelt larm en smidig och flyttbar lösning som kan flyttas mellan olika byggarbetsplatser. Larmet levereras i en stöttålig väska med larmenheterna infällda i skumgummi. Det är enkelt att packa ner larmet och sedan flytta väskan till en annan lokation. Larmväskan kan levereras med inbyggt batteri eller 220v anslutning som valmöjligheten

Exempel på ställen som kan larmas med larmväska är:

Bygglarm stoppar inbrottsräder

Ett ständigt problem på våra byggarbetsplatser är att tjuvar slår till gång på gång på samma byggarbetsplats. Det stjäls oftast kopparkabel och verktyg som är lätta för tjuven att omsätta. Fördelen är att om man lyckas stoppa tjuven en gång så avbryts de återkommande inbrotten.

Bygglarm stoppar inbrotten och stölder av koppar och verktyg
Bild tagen av bygglarm från Designlarm – Tjuven greps på plats. (Försämrad kvalitet på grund av sekretess)

Designlarm erbjuder skräddarsydda larmväskor

Vi har naturligtvis färdiga koncept på larmväskor och bygglarm som du som kund kan köpa eller hyra men namnet Designlarm kommer av att vi designar larmlösningar till våra kunder. Därför kan du som kund, själv eller tillsammans med oss, designa en skräddarsydd larmväska som uppfyller dina behov av skydd och säkerhet.

 • Batteri eller 220v
 • Larmcentral eller kvittering inom organisationen
 • Larmstyrning via manöverpanel, fjärrkontroll eller app
 • Skydd för fönster och/eller dörrar
 • Rörelsedetektor och/eller rörelsedetektor med kamera
 • Brandlarm/brandvarnare
 • Siren inom och/eller utomhus
 • Med eller utan utomhusdetektorer
Larmvaska standard komponenter 2
Vill du ställa frågor eller be om en offert

Kontakta oss på:

Designlarm

Exempel på larmdetektorer

Dörr och fönsterlarm

Du kan enkelt montera magnetbrytare på dörrar i såväl containers som i nybyggda hus som precis fått sina vitvaror. En dörrmagnet finns i flera utföranden och kan larma om dörren öppnas eller om åverkan görs på dörren. Våra sensorer med chock och tiltsensor kan även fästas på fönster för att larma om glaset krossas eller rutan lyfts ut.

Ajax DoorProtect Dörrskydd är en magnetbrytare som skyddar ditt hus mot inbrott och finns i Svart och vitt
ajax kameradetektor svart

Rörelse och kamera

En av våra vanligaste detektorer i våra larmväskor och bygglarm är sensorer för rörelsedetektion med inbyggd stillbildskamera. Denna enhet medför att alla som övervakar larmet samt eventuell larmcentral får larm och 3 stillbilder skickat till sig. Detta medför att vi snabbt kan få ut blåljushjälp om ett inbrott eller annat larm skulle inträffa.

Våra rörelse/kamera-sensorer finns både för utom och inomhusbruk.

Perimeterskydd

Vi kan erbjuda perimeterskydd i våra larmväskor genom det som kallas ridådetektion. Våra ridådetektorer skyddar en smal linje så långt som 30 meter. Detta innebär att om någon passerar linjen så utlöses ett larm. Denna enhet fungerar både inomhus och utomhus och lämpar sig väl för att skydda objekt som står inom ett rektangulärt område eller för att skydda en hel vägg med fönster och dörrar.

Dual Curtain Outdoor är en ridå och gardindetektor för utomhusbruk som integreras i ditt skalskydd
Brand och vattenlarm for tillfalliga larm och larmvaskor

Brand och vattenlarm

Vi kan enkelt montera brandlarm och vattensensorer i våra bygglarm. Brandvarnare monteras enkelt upp med självhäftande magneter och våra vattenlarm placeras ut på ställen där risk för vattenläcka finns. Vid brand eller vattenlarm skickas larmet omedelbart till samtliga användare i systemet samt eventuell larmcentral.

Sirener

Sirener har två funktioner i våra larmväskor. Dels att varsko boende eller personal på plats men också för att skrämma tjuvar och varsko omgivningen.

Sirener kan monteras i larmväska och finns tillgängliga i flera utföranden. Det finns varianter för både inom och utomhusbruk.

Ajax utomhussiren och inomhussiren

Larmvepor - En tidig varning

Larmvepor hindrar inbrott i ett tidigt skede. Vepan är ett komplement till våra bygglarm och fästs med stroppar på byggstaket och andra ställen där in och utpassering kan ske. Förhoppningen är att tjuvar och inkräktare ska se att byggarbetsplatsen är larmad och därmed undvika objektet.

Larmvepa för byggarbetsplats

Larmväska med övervakningskameror

Designlarm har levererat många larmväskor för bygge, containers och uppställningsplatser där vi även satt upp övervakningskameror. Vi kan leverera er larmväska med perimeterskydd och rörelseskydd i kombination med videoövervakning. Vi har i dessa fall även levererat övervakningskameror med inspelning på såväl minneskort som NVR (Network Video Recorder)

Detta medför att man snabbt, och i realtid, kan avgöra om ett intrång har skett eller om en annan olycka som brand har inträffat. 

Man kan tack vare inspelningen också se vad som inträffat tidigare på platsen. Detta kan ge svar på vad som inträffat men också användas som bevismaterial för försäkringsbolag och polis.

Övervakningskameror i larmväskor och på byggarbetsplatser med videolagring.docx
Dahuakameror i bygglarm och larmvaskor for tillfalllig larmning av byggen och byggarbetsplatser
4G och 5G uppkoppling på byggarbetsplatser för wi-fi larm och övervakningskameror

Nätverk och uppkoppling

Vi kan hjälpa er med nätverk och internetuppkoppling i samband med installation av larmväska med tillhörande övervakningskameror. Vi arbetar med industriell kvalitet och funktion, tillverkad i Europa. 

Vi kan tillgodose både 4G och 5G uppkoppling samt PoE Switchar som strömförsörjer kamerorna och håller en stabil uppkoppling dygnet runt.

Bygglarm
larmvaska-byggarbetsplats

Bygglarm för byggarbetsplatser

Larm och detektorer för både ute och inomhusmiljö

Larma containrar och byggbodar med larmväska
larma-container

Containerlarm - Larma containrar och byggbodar

Där ni förvarar era maskiner
och andra inventarier

larma uppställningsplats för fordon med larmväska
test4

Uppställningsplats fordon

Stoppa stölder av diesel och verktyg i fordon

Varför en larmväska från Designlarm

 

Enkel montering och driftsättning

Våra portabla larm och larmväskor är otroligt enkla att montera och driftsätta. Samtliga larmväskor är konfigurerade och kräver endast att montörerna slår på samtliga enheter och sätter upp dem på den plats de ska skydda. Montering sker enklast med stark självhäftande tejp eller magneter men enheterna kan naturligtvis enkelt skruvas upp på anvisad plats.

Uppkopplade larmväskor

Samtliga larmväskor från Designlarm levereras med SIM-kort som möjliggör kommunikation via 2G, 3G och 4G nätet. Detta medför att bygglarm som utlösts kan skicka larm till ansvariga på bygget och eventuell larmcentral om vilken enhet som utlöst. I det fallet att ni valt en larmväska som har rörelsedetektor med inbyggd kamera så kan ni också verifiera larmet som skarpt eller falskt och, vid behov, snabbt tillkalla polis och väktare. Larmen kvitteras av ansvariga direkt i Ajaxappen.

Tillfällig larmcentral

Designlarm kan erbjuda samtliga kunder koppling till larmcentral på våra bygglarm. Detta medför att larmcentralen tar emot samtliga larm och kontaktar ansvariga enligt ringlista. Larmcentralen kan dessutom skicka väktare till platsen och vid behov tillkalla blåljushjälp.

Batteri eller 220v​

Larmväska från Designlarm levereras med antingen anslutning till 220v eller med batteri infällt i väskan. I det fall som väskan levereras med batteri så ingår även batteriladdare med förmonterad landanslutning på väskans utsida. Batteriet har vid full laddning en batteritid på upp till en månad. Om det finns 220v tillgängligt kan batteriladdaren vara inkopplad hela tiden. Om ni som kund vet med er att ni enbart ska använda bygglarmet i fastigheter, byggbodar och containrar med 220v så bör ni välja en väska utan batteri eftersom detta sparar plats i väskan och väskan blir lättare att hantera.

Trådlöst, lång räckvidd och batteritid

Ajax är en internationell larmtillverkare som används i stora delar av världen. Samtliga enheter, förutom centralenheten, är trådlösa och har lång räckvidd. Det teoretiska räckvidden är 1500m men detta påverkas självklart av annan radiotrafik, tjocka väggar av plåt och betong etc. Batteritiden på en larmenhet är mellan 2-5 år beroende på miljö och temperatur. Batterier är enkla att byta och är inte specialbatterier utan är tillgängliga och inte kostsamma.

Hyr eller köp larmväska

Hyra larmväska

Designlarm ger våra företagskunder möjligheter att hyra larmväska, skräddarsydda för kundens behov. Att hyra larmväskan har stora fördelar då man som bygg- eller monteringsföretag inte vill ha inventarier som inte tillhör kärnverksamheten.

Fördelar med att hyra larmväska

 • Löpande service och support
 • Alltid uppdaterad utrustning
 • Att hyra en Ajax larmväska är bättre om du behöver utrustningen under en kortare tid, exempelvis 3-9 månader.
 • Vi kan oftast förändra innehållet i larmväskan under uthyrningstiden.
 • Ert företags balansräkning belastas inte negativt och hyresavgiften är avdragsgill
 • När du hyr en larmväska av oss på Designlarm så har du inga dyra uppstartskostnader i jämförelse med om du köper en väska.
 • När hyresperioden lämnar du tillbaka väskan eller förlänger ditt hyresavtal.
Hyra larmväska
larmväska med Ajax larm - Köp larmväska - larma containers byggarbetsplatser och verktygsbodar - hyr den bästa larmväskan

Köpa larmväska

Om du som kund vet att ni använder portabla larm regelbundet så kan det vara en fördel att äga en eller flera larmväskor som används på arbetsplats efter arbetsplats.

Fördelar med att köpa

 • Du vet att du kommer att behöva larmväskan under en lång tid framöver
 • Du vet att du alltid behöver samma utrustning i väskan
 • Du känner dig trygg med att hantera kontakt med larmcentral etc.

Exempel på larmkomponenter​

Utrusta din larmväska eller bygglarm med de mest avancerade larmenheterna på marknaden. Med vårt urval kan du skräddarsy en skräddarsydd lösning som är anpassad specifikt för era behov - eller ta kontakt och låt oss bygga den tillsammans!

Ajax Hub2 Plus - larmhubb och centralenhet för Ajaxlarm

Centralenheten – Ajax Hub2 Plus

I våra larmväskor finns det alltid med en centralenhet. Centralenheten sköter kommunikationen trådlöst med samtliga larmdetektorer och kommunicerar med er direkt i mobiltelefonen. Centralenheten kommunicerar via 2G, 3G och 4G nätet och kan levereras med 220v strömmatning eller via 12v batteri.

motioncam svart

Rörelsedetektor med kamera

I de flesta larmväskor installerar vi rörelsedetektorer med kamera för snabb larmverifiering. Ajax MotionCam finns i 2 olika modeller, en för inomhusbruk och en för utomhusbruk. När larmet är aktiverat så utlöser larmet när rörelsedetektor upptäcker rörelse. Det tas då 3 stillbilder som skickas direkt till er mobiltelefon och till en eventuell larmcentral.

Ajax DoorProtect Dörrskydd är en magnetbrytare som skyddar ditt hus mot inbrott och finns i Svart och vitt

Dörrbrytare

Dörrbrytare och magnetkontakt kan installeras i bygglarmet för att på ett enkelt sätt skydda dörrar där man misstänker att ett inbrott kan ske. Dörrbrytaren monteras enkelt på dörr och dörrkarm och utlöser larm när dörren öppnas, förutsatt att larmet är aktiverat. Dörr/magnetbrytare förstärker objektets skalskydd och kan monteras i såväl containrar som på slutna byggnader.

Ajax utomhussiren och inomhussiren

Sirener

Vi kan leverera både inom och utomhussirener i våra bygglarm. En inomhussiren har två funktioner. För det första så ska sirenen tjuta vid utlösta larm. Den ska också pipa när man öppnat larmade dörrar så att man hör att larmet är aktivt och därmed hinner avlarma på manöverpanelen. Utomhussirenen har som funktion att varsko omgivningen om att ett inbrott eller en brand pågår. På utomhussirenen kan vi även aktivera ledbelysning som lyser rött när larmet är påslaget.

ajax manoverpanel plus tradlos svart

Larmstyrning

Larmet kan aktiveras och avaktiveras på en mängd olika sätt men det vanligaste är att vi har en manöverpanel som är konfigurerad till larmväskan. På detta sätt kan larmet enkelt styras med en 4 eller 6 siffrig kod. Vi har även fjärrkontroller för snabb larmstyrning samt att larmet alltid kan styras av Ajaxappen. Appen är dock främst för ansvariga och larmadministratörer.

Ajax tradlos brandvaranare svart

Brandvarnare

Designlarm kan leverera brandvarnare i våra larmväskor. Användningsområdet för dessa är att säkra byggnader, bodar och containers från brand. Brandvarnare kan vara förekommande i exempelvis verktygsbodar där man laddar handverktyg eller förvarar litiumbatterier. Ett utlöst brandlarm skickas direkt till ansvarig för larmet och till eventuell larmcentral så att branden kan släckas i tid och räddningstjänst kan tillkallas.

ajax ridadetektor tradlos dubbel utomhus vit

Ridådetektorer

Vi levererar ridådetektorer för både inom och utomhusbruk. En ridådetektor är en rörelsedetektor som, exempelvis, skyddar en hel eller en del av en fasad. Detektorn kan monteras på en byggfasad och därmed skydda hela väggen med fönster och dörrar. Så fort någon bryter detektorns IR så utlöser larmet. Ridådetektorer kan med fördel användas för att larma uppställningsplatser för arbetsfordon. Man kan då inte närma sig fordonen när larmet är aktiverat.

Exempel på larmväskor

Precis som våra hem och företagslarm behöver även larmväskor anpassas för att passa våra kunder krav och behov. På Designlarm kan vi, i princip, skräddarsy en larmväska oavsett vad kunden behöver. Begränsningen ligger i väskans utrymme, ingenting annat.

Larmvaska standard komponenter

Larmväska 111

Denna larmväska är i stötåligt material med larmenheterna paketerade i skumgummi. Väskan innehåller:

 • Centralenhet (4G larmöverföring)
 • Batteri (12v – 28 ah)
 • Manöverpanel
 • Rörelsedetektor med kamera
 • Dörrbrytare/magnetkontakt
 • Inomhussiren
 • Batteriladdare
 • Manual

Larmväska 112

Stor larmväska i stötåligt material med Ajax larmenheter paketerade i skumgummi. Väskan innehåller:

 • Centralenhet (4G larmöverföring)
 • Batteri (12v – 28 ah)
 • Manöverpanel Plus
 • 4 x taggar för larmstyrning
 • 2 x Fjärrkontroll
 • Rörelsedetektor med kamera
 • Dörrbrytare/magnetkontakt
 • Brandvarnare
 • Utomhussiren
 • Batteriladdare
 • Manual
Larmväska Ajax - Fullpackad larmväska för tillfälligt larm av byggarbetsplatser och verktyg - Verktygslarm
Vill du ställa frågor eller be om en offert

Kontakta oss på:

Designlarm

Exempel på vad du kan larma med
en av våra larmväskor

Utrusta din larmväska med de mest avancerade larmenheterna på marknaden. Med vårt urval kan du skräddarsy en skräddarsydd lösning som är anpassad specifikt för era behov - eller ta kontakt och låt oss bygga larmet tillsammans!

Portabelt larm i larmväska för enkel transport och larmning av byggarbetsplatser och containers

Portabelt larm

Designlarms bygglarm kan levereras med skräddarsydd funktion baserat helt på kundens behov. I princip kan vi leverera varje tänkbar larmdetektor på marknaden färdigt för användning till våra kunder. Bygglarmen kan bland annat levereras med eller utan batteridrift, dörrbrytare, kameror, brandvarnare etc. Vi kan till och med leverera enheterna i både svart och vitt.

Containerlarm och larm för arbetsbodar

Våra larmväskor passar bra som containerlarm och för att larma containrar där dyra inventarier och verktyg förvaras. Designlarm levererar containerlarm till olika typer av entreprenadföretag som på ett enkelt och säkert sätt vill skydda containers. Ett containerlarm kan skräddarsys av oss men innefattar oftast skydd för dörr med magnetkontakt och skydd mot rörelse inne i containern. Rörelseskyddet innefattar en kameradetektor som dessutom ger er och eventuell larmcentral snabb larmverifiering.  

Containerlarmet  kan dessutom användas för att larma och skydda flera arbetsbodar och containrar. Detta möjliggörs eftersom Ajax larmenheter har en marknadsledande räckvidd mellan centralenhet och larmdetektorer. 

Ett Containerlarm från Designlarm levereras konfigurerat för era behov och montering sker på ett par minuter. Du blir omedelbart skyddad mot stölder av verktyg och dyrbara material som förvaras inne i containern.

Vår erfarenhet av containerlarm säger oss att en siren bör placeras inne i containern för att snabbt kunna avbryta ett inbrottsförsök. 

“Visste du att ett containerlarm från oss har inbyggd chocksensor i dörrmagneten? Detta innebär att larmet kommer att utlösa redan när någon bryter eller gör åverkan på dörren.”

Larma containrar och byggbodar med larmväska
Bygglarm

Bygglarm

Designlarms larmväskor ger dig som söker ett portabelt larm en smidig och flyttbar lösning som kan flyttas mellan olika byggarbetsplatser. Våra bygglarm levereras i stöttåliga väskor med larmenheterna infällda i skumgummi. Det är enkelt att packa ner larmet och sedan flytta väskan till en annan lokation. Dessa väskor levereras med inbyggda batteri eller 220v anslutning som valmöjligheten

Ett bygglarm från oss på Designlarm ger ett omedelbart skydd på byggarbetsplatser med marknadens bästa larmsensorer och enkel montering. Våra bygglarm skyddar verktyg och dyrbara material, såsom kopparkabel, från stöld.

Bygglarmet kan skydda både inomhusmiljöer, exempelvis containers och arbetsbodar men också områden utomhus. Bland våra utomhusenheter kan man bland annat nämna ridådetektorer som skyddar en längre linje, exempelvis ett stängsel eller förlängningen av en byggnad. Larmet utlöser så fort en människa passerar linjen och bryter strålen.

Utöver detta kan vi leverera kameradetektorer som inte kräver strömförsörjning eller tillgång till nätverk. Alla våra bygglarm kommunicerar trådlöst med centralenheten med lång räckvidd.

“Ett bygglarm hindrar stölder av dyrbara verktyg och material men det bidrar också genom att stoppa stölder som gör att entreprenadföretag förlorar dyrbar arbetstid”

Designlarm - Sveriges bästa kundupplevelse

Designlarm levererar Ajax larmlösningar till både privat och företagskunder. Vi designar kundunika lösningar som ska ge er marknadens bästa skydd, användarvänlighet och flexibiletet

Designlarm har, utan överdrift, Sveriges bästa support och hjälper kunder med larmplanering, upphandling, installation och driftsupport. Vi finns tillgängliga på telefon och mail när du behöver oss.