Produktfrågor

Nej! Designlarm och Ajax kan aldrig se bilder som tagits vid utlöst larm eller genom att begära bilder från kameran. I fallet då ni väljer att koppla er till larmcentral så kan larmcentralen, förutsatt att de stödjer bildverifiering se bilder på utlöst larm men INTE begära bilder on demand.

Är du ändå orolig för att en larmcentral ska få tillgång till bilder så rekommenderar vi att ni är er egen larmcentral tillsammans med familj och människor du litar på.

Ja, larmdekaler ingår förutsatt att du köpt ett komplett larm som innefattar larmhubb/centralenhet och larmenheter. Du kan också köpa våra larmdekaler förutsatt att du är kund hos Designlarm.

Ajax är ett av våra absolut marknadsledande larm för både hem och företag. Anledningen till att larmet blivit så populärt är att designen är helt fantastisk både till utseende och funktion. Handhavandet är enkelt i allt ifrån installation till larmstyrning.

Absolut, de flesta klarar installationen själv. Designlarm erbjuder dock förkonfiguration till larmkunder i hela Sverige och installation på plats på utvalda platser. 

Ja, Ajax är ett larm som du äger själv och kan komplettera när du vill utan att att du får en månadsavgift. Det enda som kan liknas vid ett abonnemang är om du vill ha koppling till larmcentral. Detta avtal är mellan dig som kund och larmcentralen.

I din Ajaxapp,

  • Gå till Centralenhet/Hub.
  • Välj kugghjulet uppe till höger.
  • Scrolla ner och välj Service.
  • Tryck på kontroll av systemintegritet
  • Bocka i kontroll av systemintegritet

Du kommer nu att få en notis om en dörr är öppen vid larmning eller du har ett fel på någon annan enhet i ditt system. 

Betalningar

Ja, vi stödjer VISA, Mastercard och Maestro

Integration

Absolut. Du kan i princip välja vilken larmcentral som helst för att övervaka ditt Ajaxlarm.

Designlarm erbjuder i dagsläget våra kunder koppling mot: Tempest Security och Lövestad larmcentral

Så våra larmcentraler här

Ja, du kan se realtidsvideo via övervakningskameror i Ajaxappen men vi rekommenderar att ha separata system eftersom du antagligen vill ha inspelning på minneskort eller NVR (Network Video Recorder) med hårddisk

Om du vill ha kameror som fungerar och är kompatibla med ditt Ajaxlarm så finns följande märken med som ”plug and play” kameror:

  • Dahua
  • Uniview
  • Hikvision
  • Safire

Dessa märken kan alltså ge dig möjligheten att titta på realtidsvideo direkt i Ajaxappen. Du kan också koppla in alla kameror som har stöd för RTSP stream men det är ingen driftsäkerhet som vare sig Designlarm eller Ajax kan garantera.

Du kan läsa en längre artikel om övervakningskameror i Ajax larmsystem här

Ja, men tyvärr så stödjer inte Securitas bildverifiering från exempelvis Ajax MotionCam och Ajax MotionCam Outdoor. Securitas kan alltså inte avgöra om det är skarpt eller falskt larm som exempelvis Westra Security och Tempest larmcentral kan.

Ja, Ajax Relay och Ajax Wallswitch kan ställas in på 2 olika lägen (Bistable och Impulse). Plejd tar emot impuls och bör därför kunna ta emot signalen från dessa enheter.

Ja, Ajax Transmitter kan integrera trådbundna enheter så att du kan aktivera, utlösa och se larm i Ajaxappen.

Ja, du kan installera alltifrån Ajax rörelsedetektorer till magnetbrytare för att skydda skåpet på din hantverksbil. Om bilen står parkerad inom området för din Ajax Hub så skyddas bilen när den står parkerad. Sensorn kommer att tappa kopplingen till hubben när du är ute på jobb men återkoppla sig när den är tillbaka på uppställningsplatsen.

Du kan också installera en Ajax hub i själva bilen och ansluta den med en PSU och ett batteri. Fråga oss så hjälper vi dig med skräddarsydda larmlösningar från Ajax.