Båtlarm

Skydd mot inbrott, brand och läckage

Designlarm erbjuder svenska båtägare det mest kompletta skyddet mot såväl inbrott, brand och vatten. Våra professionella, trådlösa, båtlarm kan skräddarsys så att de passar din motorbåt eller segelbåt oavsett båtens storlek och dessutom till ett konkurrenskraftigt pris.
Båtlarm
Båtlarm

Vad skyddar våra båtlarm mot?

1. Inbrott

Våra båtlarm skyddar mot inbrott i täckta båtar. Det finns möjligheter att larma dörrar och öppningsbara fönster med magnetbrytare. Det finns rörelsedetektorer och rörelsedetektorer med inbyggd stillbildskamera som inom 15 sekunder levererar en bild på det som utlöst larmet direkt till din mobiltelefon.

Det finns dessutom rörelsedetektorer och kameror som kan sitta ute på båtdäck och som ger dig ett larm i samma ögonblick som någon beträder båten.

båtlarm - Det blir inte bättre än så här. Täckning i hela europa och minskar stölder av plotter och teknisk utrustning
Brandlarm for bat uppkopplat till mobiltelefon Ajax FireProtect

2. Brand

Våra båtlarm kan kompletteras med brandvarnare som ger dig ett omedelbart larm direkt i din mobiltelefon om rökutveckling eller kraftig värmeökning skulle uppstå.

3. Vatten

Våra vattenlarm är fullt integrerade i vår båtlarmslösning. Upptäck vattenläckage i ett tidigt skede. Vattenlarmet är en liten puck som kan läggas eller fästas i exempelvis motorutrymme eller andra känsliga områden där en vattenläcka kan tänkas uppstå. Upptäckt vattenläcka skickas omgående till användarnas mobiltelefoner och ni kan på så vis snabbt åtgärda läckaget.

Vattenlarm för båt motorutrymmen och elektronik - Ajax larm

Hur funkar båtlarm?

Larmsystemet är enkelt att använda och det erbjuder pålitlig övervakning dygnet runt. Du får omedelbara larm om inbrott, brand och översvämning direkt i din mobiltelefon. Med hjälp av en den kostnadsfria mobilappen kan du övervaka och styra ditt larmsystem var och när som helst, vilket ger dig full kontroll och trygghet.

batlarm hero3

NYHET FÖRST I SVERIGE

Bygg ditt båtlarm med vår båtlarmskonfigurator

Vår båtlarmskonfigurator ger dig möjligheten, att steg för steg att bygga ihop ditt eget skräddarsydda båtlarm.

Våra vanligaste båtlarmskomponenter

Utmaningar med dagens båtlarm som vi har löst

Det har länge funnits problem och motsättningar för båtlarm med vi på Designlarm har lösningen på samtliga av dessa. Våra larmsystem för båtar levereras alltid förkonfigurerat så att du bara kan montera larmet. Larmet är färdigt för anslutning till 12v strömförsörjning och med GSM/3G/4G SIM-kort.

Strömförsörjning

Centralenheten i våra larm kan drivas med 12v eller 24v batteri och kan kopplas direkt till båtens batteri.

Batteriförbrukning på våra centralenheter motsvarar 40 mA. Detta innebär exempelvis att batteri på 120 Ah kan driva larmet utan laddning i c:a 125 dygn (c:a 4 månader)

Resterande sensorer i larmet drivs med utbytbara batterier och har en batteritid på 3-5 år.

Internetuppkopplingen

Vi levererar våra båtlarm med 4G SIM-kort som endast kostar 480:-/år. Dessa SIM-kort är dessutom fungerande i hela Europa med undantag för vissa länder. Det innebär att du kan ta båten utanför Sveriges gränser och ändå ha fullt skydd på din båt. Våra båtlarm har stöd för 4G vilket skapar framtidsäkerhet när nedsläckningen av 2G/3G genomförs.

Installation

Vårt larm tillhör de mest lättinstallerade båtlarmen på marknaden och larmenheterna monteras helst med skruv men kan också monteras med stark självhäftande tejp. Alla detektorer och sensorer kommunicerar trådlöst med centralenheten så du slipper jobbig kabeldragning vid installation.

Våra båtlarm kommer förkonfigurerade enligt era önskemål och med 12v PSU monterad, det enda du behöver göra är att montera enheterna på önskat ställe.

Installera batlarm Enkel installation med Designlarm och
Vill du ställa frågor eller be om en offert

Kontakta oss på:

Designlarm

Appen - larmstyrning och larmkvittens

Du styr enkelt larmet med den kostnadsfria Ajaxappen. Appen är fullständigt marknadsledande när det kommer till användarvänlighet och ger dig en fantastisk överblick över dina larmenheter. Du kan se temperatur på samtliga sensorer och styra larmets olika armeringslägen. Samtliga larm som utlöses levereras direkt till din telefon via appen så att du snabbt kan ta beslut om vilken åtgärd som du behöver vidta.

Installera Ajaxlarm själv
Abonnemang och Sim-kort för larm och Ajax larm

Båtlarm utan abonnemang

Samtliga larm från Designlarm är abonnemangsfria. Detta innebär att även våra båtlarm är utan abonnemangsavgifter. Den enda kostanden som är löpande är kostanden för SIM-kortet men detta uppgår endast till 480:-/år.

Marknadens snyggaste larmlösning

Ett båtlarm från Designlarm består av Ajax larmkomponenter som har marknadsledande design. Ajax lägger ett enormt fokus på att inte bara leverera de bästa larmlösningarna men också på att designen ska vara så tilltalande som möjligt. Du kan dessutom välja dina larmenheter i både svart och vitt.

Ajax båtlarm
Sänkt försäkringspremie båtlarm

Sänkt försäkringspremie​

Om du väljer att investera i ett larmsystem i din båt bör du kontrollera med ditt försäkringsbolag om du är berättigad till sänkt försäkringspremie. Det finns ett stort värde för försäkringsbolag att ditt båtlarm skyddar mot inbrott, brand och vattenskador.

Övriga fördelar med ett båtlarm från Designlarm

Fler fördelar med ett båtlarm från Designlarm

Ett båtlarm fungerar som en effektiv säkerhetsåtgärd som skyddar din båt mot stöld, inbrott, brand och vattenskador. Detta är särskilt viktigt om båten inte är ständigt övervakad eller om du inte är på plats. Larmet kan snabbt upptäcka risker och faror samt vidarebefordra informationen till din telefon eller en övervakningscentral, vilket möjliggör omedelbara åtgärder.

Försäkringsförmåner och Premier

Många försäkringsbolag erbjuder rabatter eller sänker premier för båtar som är utrustade med säkerhetssystem som båtlarm. Genom att investera i ett båtlarm visar du att du tar ansvar för båtens säkerhet, vilket kan leda till betydande ekonomiska fördelar över tid.

Ökat försäljningsvärde

Förutom att erbjuda en extra nivå av säkerhet och trygghet, kan ett båtlarm öka din båts värde på andrahandsmarknaden. Potentiella köpare ser med förtroende på en båt som har ett säkerhetssystem på plats, vilket kan göra försäljningsprocessen smidigare och ge dig bättre förhandlingsposition.

Frid i sinnet

Det psykologiska värdet av att veta att din båt är väl skyddad kan inte överskattas. Ett båtlarm ger dig en känsla av frid i sinnet, särskilt när du inte kan vara på plats för att övervaka din båt personligen.

Trygghet under alla omständigheter

Stormar eller översvämningar kan vara förödande för en obevakad båt. Ett båtlarm kan vara utrustat med vattensensor som kan detektera vatten i utsatta utrymmen som vid motor eller vid elektronik. Detta ger dig möjlighet att vidta nödvändiga åtgärder för att skydda din båt och förebygga skador.