Dimgenerator för larm

En dimgenerator för larm är en utmärkt utökning för dig som vill har allt, den högsta säkerheten och det marknadsledande larmskyddet. Men vad innebär det att ha en dimgenerator integrerat i ditt larm?
UR FOG Dimgenerator och dimsystem för hemlarm och företagslarm förberedd för Ajax larm och larmsystem - Dimgenerator för larm

Dimgeneratorns funktion

En dimgenerator eller rökmaskin syftar till att göra det svårt eller till och med omöjligt att genomföra ett brott i den miljö där dimgeneratorn är installerad. Enheten ska vid utlöst, skarpt larm, på kort tid fylla det skyddade utrymmet med en så pass tät dimma så att en inbrottstjuv inte kan vare sig lokalisera eller komma åt värdesaker. En dimgenerator för larm skapar således ett utmärkt, förstärkt skydd mot rån, inbrott och stöld. 

Butiksskydd med dimgenerator

Dimgeneratorn är något som blir mer vanligt förekommande i butiker som vill skydda sig mot rån. Designlarm har installerat UR FOG i såväl guldsmedsbutiker som i privata hem. Målgruppen är främst mindre butiker som har högt värderade varulager eller hanterar mycket kontanter. Alternativt så är målgruppen människor som har mycket värdefulla föremål hemma, exempelvis smycken och konst. Vid ett rån kan en panikknapp tryckas in som i sin tur triggar dimgeneratorn, vilket gör att en tjock vit rök genereras. Röken är enormt tät vilket gör att sikten i ett rum blir lika med noll. Det blir helt omöjligt att navigera inne i rummet men också omöjligt att stjäla eller tillgripa värdesaker. 

När ska en dimgenerator utlösas?

Som vi nämnt ovan i texten så ger rök dimman ett utmärkt rånskydd som resulterar i att en eventuell gärningsman kommer att fly från platsen. Dimgeneratorn ska också utlösa vid konstaterade inbrott då larmet är i armerat läge. Ett inbrott resulterar ofta i att larmet utlöser sirenen vilket, tyvärr, inte avskräcker många tjuvar. Tjuven genomför då inbrottet oavsett eftersom man vet att man hinner tillgripa kontanter eller föremål innan polis eller väktare kan komma till platsen. En utlöst dimgenerator kommer dock att göra det omöjligt för någon människa att vare sig se eller navigera i rummet. Detta gör att tjuven tvingas fly tomhänt. 

Påfyllning/Refill

De dimgeneratorer som vi säljer levereras med en påse dimvätska. Påsen kan klara flera utlösningar beronde på tiden som du ställer in att enheten ska spruta rök. Exempelvis klarar vår minsta modell att rökfylla 50m3 på 7 sekunder. Påsen kommer då att klara flera larm innan du måste byta dimvätska. Vi säljer refill till alla våra generatorer och påsen byts enkelt genom att skruva av kåpan, lossa snabbfästet på slangen och koppla in den nya påsen. 

Lämnar inga rester

Vi får ofta frågan: – “Hur länge kommer rummet att vara rökfyllt? Lämnar röken spår? Kan röken förstöra elektronik osv? Dimgeneratorer/rökmaskiner levererade av Designlarm lämnar inga spår överhuvudtaget. Du ska dock räkna med att du kommer att behöva vädra i upp till en halvtimme efter utlöst larm för att röken ska skingra sig. Fördelen är att röken inte lämnar några spår. Alla rester kommer att försvinna med vädring och lite tid. Dimgeneratorn förstör heller inte konstföremål eller elektronik.  

Dimgenerator för Ajax larm

UR FOG har tillsammans med Ajax larm skapat en dimgenerator/rökmaskin för Ajax larmsystem som finns tillgänglig i 2 storlekar: UR FOG Modular 200 och UR FOG Modular 500. Skillanden är att UR FOG 200 är en dimgenerator för larm och utrymmen upp till 600m3 och UR FOG 500 för utrymmen upp till 1500m3. Dimgeneratorn lämnar inga spår efter utlösning och dimvätskan köps i refillpaket. Ajax dimgenerator för Ajax larmsystem kan monteras på vägg eller ställas direkt på golvet. Enheten kan även fällas in i vägg. Till våra dimgeneratorer

Bygg ditt eget Ajaxlarm

Designlarm har tagit fram en larmkonfigurator som ska göra det enkelt för dig som kund att skräddarsy ett larm som är anpassat för dina behov, fritt från abonnemang, enkelt att installera och administrera.

Bygg ditt eget Ajaxlarm

Designlarm har tagit fram en larmkonfigurator som ska göra det enkelt för dig som kund att skräddarsy ett larm som är anpassat för dina behov, fritt från abonnemang, enkelt att installera och administrera.