Varför Ajax

Glöm gårdagens larm och larmsystem

Pålitligt – Enkelt – Ajax

evolution@1x

Funktionalitet

Vad kan mitt Ajaxsystem göra?

Ajax kan enkelt byggas för att skydda ditt hem eller företag mot inbrott, brand och vattenskador. Det kan också integreras med reläer för att styra ventiler, belysning och annan elektrisk utrustning helt trådlöst. Du kan köpa och lägga till enheter efter hand, enheter som installeras genom ett fåtal klick i Ajaxappen.

Vad skyddar ett Ajaxlarm ifrån

Har verkligen Ajax en så stor räckvidd mellan centralenhet och detektorer?

Ajax har testat det maximala avståndet mellan hub/centralenhet och detektorer i öppna miljöer och det når verkligen ett avstånd på 2000 meter. Din. Upplevelse kan variera eftersom vägga, tak och andra hinder förkortar avståndet. Om du är osäker så kan du göra ett signaltest med Ajaxappen för att avgöra signalstyrkan innan du monterar dina detektorer.

Ajaxlarm räckvidd

Hur ofta behöver jag byta batterier?

Undantaget Ajax centralenhet så får Ajax larmenheter sin strömförsörjning från batterier. Med tanke på det utvecklade Ajax ett speciellt överföringsprotokoll för att effektivisera och spara batteri på larmdetektorer. I många fall kan en larmenhet från Ajax klara upp till 7 år på ett enda batteri.

Batterier till Ajax larmsystem

Hur vet jag när jag behöver byta batterier?

När ett batteri når en kritiskt, låg nivå, skickar ditt Ajaxlarm en notifikation direkt via appen i din mobiltelefon. Du kan alltid se din aktuella batteristatus när du vill under dina enheter, direkt i Ajaxappen.

Batteribyte Ajax larm

Hur övervakar jag mitt Ajax larmsystem?

Det absolut lättaste sättet att övervaka ditt Ajaxlarm är i Ajax app för iOS och Android. I appen kan du enkelt styra larmet med på/av-larmning och nattläge. Du kan också se aktuell status på ditt larm och alla dess larmdetektorer, till exempel signalstatus och batteriindikation. Utöver detta kan du styra ditt larm traditionellt med Ajax Keypad eller Ajax Keypad Plus (Manöverpanel)

Ajaxappen världens bästa larmstyrning

Kan Ajax hantera automation och scenarios?

Ajax larmsystem kan styra elektrisk och mekanisk utrustning genom att man integrerar exempelvis: Ajax Relay, Ajax WallSwitch eller Ajax Socket. På detta sätt kan du trigga en mängd händelser när du aktiverar eller avaktiverar ditt larm. Du kan också trigga scenarion om ett larm utlöser. Exempel på automation du kan integrera är att Ajax tänder belysning vid inbrott, stänger av vatten vid upptäckt vattenläcka, och så vidare.

Automation och scenarios med Ajax larmsystem

Är mitt Ajaxlarm husdjursimmunt?

Ajax larmenheter använder en avancerad, digital algoritm för att upptäcka en mänsklig rörelse. Så länge ditt husdjur är lägre än 50 cm och väger mindre än 20 kilo så ska enheterna inte utlösa larm. Du kan dessutom ställa ner känsligheten på många Ajaxenheter beroende på husdjur.

Ajax larm husdjursimmunitet

Kan jag lägga till och ta bort systemanvändare

Ja, om du är administratör och har fulla rättigheter till larmsystemets inställningar. Du kan enkelt lägga in upp till 99 larmanvändare till ett och samma larmsystem från Ajax. Användarna kan vara allt ifrån familjemedlemmar, vänner, grannar och så vidare. Du kan också ansluta larmet till en bemannad larmcentral och bjuda in installatörer för felsökning och konfiguration.

Lägg till användare och administratörer i ett Ajax larm

Kan jag integrera övervakningskameror i mitt Ajaxlarm?

Tredjepartskameror kan integreras i Ajaxlarmsystem, direkt i Ajaxappen. Du kan använda kameror som stödjer RTSP eller plug and play ansluta kameror från Dahua, Uniview, Hikvision osv. Du kan också välja att ansluta en NVR (Network Video Recorder) från dessa tillverkare.

Övervakningskameror i Ajaxlarm och larmsystem Dahua Hikvision

Notifikationer

Hur vet jag om ett larm utlöst i mitt Ajaxsystem?

Ajax sänder larm genom att skicka push-meddelanden till systemägare och användare. Du kan ställa in meddelanden och hur de ska hanteras i dina inställningar, direkt i Ajaxappen.

Notifikationer och larm direkt i Ajaxappen - Ajaxlarm och larmsystem

Hur kan Ajax sända meddelande och larm så snabbt?

Ajax hub/centralenhet kommunicerar med larmdetektorerna som rapporterar, regelbunden information tillbaka till hubben. Om en sensor triggas eller utlöser så skickar enheten omedelbart information till hubben. Hubben skickar då en notis till systemägarens och användares mobiler och/eller till en eventuell larmcentral. Allt detta sker på några få millisekunder.

Snabb larmöverföring och notiser i ditt hemlarm och företagslarm med Ajax systems

Förebygger sabotage

Vad händer om mitt internet försvinner?

Ajax centralenheter har flera möjligheter att sända larm till dig och larmcentraler. Huvudkommunikationen sker via ethernet/fast nätverkskabel men om du vill utöka säkerheten kan du ansluta ett SIM-kort som Designlarm kan tillhandahålla. Om en kommunikationskanal försvinner kommer du att få en omedelbar notis om detta i Ajaxappen. Om båda fast lina och SIM skulle slås ut så kommer larmet att utlösa med sirener ändå men notifikationen i telefonen kommer att dröja.

 

Sabotage Ajax larm - Är Ajax ett säkert larm och larmsystem

Vad händer med Ajax vid ett strömavbrott

Ajax centralenheter kommer vid ett strömavbrott att fortsätta fungera eftersom det finns en inbyggs batteribackup i varje Ajax hub. Batteriet kan hålla larmet igång i upp till 16 timmar. Så for strömmen återkommer kommer batteriet att laddas upp. Viktigt att veta är att ett strömavbrott oftast slår ut ditt fasta bredband. Vi rekommenderar därför att du har en SIM-korts backup.

Ajax batteribackup vid strömavbrott

Kan Ajax bli hackat?

Ajax är ett slutet system och man har eliminerat intrångsmöjligheter genom att ersätta standardprogrammering och algoritmer med Ajaxunika radioprotokoll. Ajax har tagit fram Jeweller radiokommunikation och även utvecklat ett eget operativsystem, OS Malevich som är virusimmunt. Ajax genomför en mängd tester, regelbundet för att säkerställa penetrations och hackingförsök.

Ajax larm är immunt mot intrång och hacking - Säkert larm

Kan Ajaxlarm störas ut

Till skillnad från de flesta trådlösa och trådbundna system så har Ajax ett flertal kanaler för att skicka larm och notiser, exempelvis: Fast bredband, Wi-Fi (Endast Hub2 Plus) och SIM-kort. Om en kanal får problem byter Ajax omedelbart kommunikationsväg helt automatiskt. Om någon, exempelvis, med en störsändare blockerar GSM signalen så skickar systemet ett larm via de andra kanalerna.

Ajax kan kommunicara via Ethernet - Wi-fi och Simkort

Kan kommunikationen mellan hub och larmdetektorer störas ut?

Inte utan att det märks. Hubben kontrollerar alla larmdetektorer och i samma ögonblick som systemet tappar koppling till en enhet så skickas ett larm och informerar användare att något är fel. Alternativt så känner Ajax hubben av att radiovågorna blir brusiga vilket kan tyda på störningsutrustning eller en stark, defekt radiosändare i närområdet. Även i detta fall skickas notiser till användarna.

Ajaxlarmsystem försvårar utstörning

Kan Ajax radiosignaler bli avbrutna eller kapade?

Nej, innan signalen skickas mellan hub och larmenhet så krypteras trafiken med en AES algoritm och en dynamisk nyckel. Utöver detta så har varje enhet en unik identifieringsprocess som minskar risken för sabotage.

Ajax sabotageskydd genom kryptering ger ett säkert trådlöst larm

Konfidentiellt och integritetsskydd

Vilken information samlar Ajax in och varför?

Ajax samlar bara den mest nödvändiga datan som är förutsatt för att larmsystemet ska fungera och kunna förbättras. Datan som samlas in är fragmentariskt, anonymiserad och krypterad genom en mängd servrar i hela Europa. Den tas in i servrarna genom en krypterad kanal och kan inte användas utan användares tillåtelse. Läs mer i Ajax privacy policy

Integritet i Ajax larmsystem

Hälsa

Finns det hälsorisker med radiotrafik som skickas genom Ajax?

Det finns en mängd saker som har negativa effekter för en människas hälsa. Bland annat stillasittande, missbruk eller fel kost. Ajax bidrar inte till något av detta. Utöver det så är Ajax enheter miljövänliga och man har till och med EU certifikat som bevisar det.

hälsorisker med Ajax

Tjänster

Vem tar hand om larm när jag inte är hemma?

Ajax är framtaget för att vara ett effektivt larmsystem inom grannsamverkan. Man kan enkelt skydda sitt hem med familj, släkt, vänner och grannar. Känner du dig otrygg eller inte vill släppa in någon i ditt larmsystem så rekommenderar vi att du kopplar ditt Ajaxlarm till valfri, bemannad larmcentral.

Larmcentral till Ajax larm och Ajax larmsystem

Vad kostar ett Ajaxlarm i månaden?

Ajax är gratis i form av månadskostnad om du väljer att vara din egen larmcentral. Du behöver endast betala månadsavgift om du väljer att ansluta dig till en bemmand larmcentral. Kostnaden för larmcentral skiljer sig beroende på larmcentral, vilken utrustning du har och var du bor. Hör med oss på Designlarm så hjälper vi dig.

Vad kostar ett Ajaxlarm i månaden

Prata med oss

Visste du att Designlarm har Sveriges mest hjälpsamma service och support. Vi finns för både privat och företagskunder som har frågor om larm, övervakning och säkerhet. Ring oss så hjälper vi dig!

michel jakob support

Bygg ditt larm

Designlarm har tagit fram en larmkonfigurator som ska göra det enkelt för dig som kund att skräddarsy ett larm som är anpassat för dina behov, fritt från abonnemang, enkelt att installera och administrera.