Visar alla 16 resultat

Övervakningskameror till Ajax Larmsystem

Designlarm har valt att endast marknadsföra professionella övervakningskameror som är plug and play kompatibla med Ajax larm och larmsystem. Anslut din övervakningskamera till samma nätverk som ditt Ajax larm. Lägg till kamera i din Ajaxapp, skanna QR-koden och du kan enkelt se din övervakningskamera, direkt i din Ajaxapp. Glöm inte att köpa rätt infästning till din domekamera.

Dauha övervakningskameror

Dahua är en kameratillverkare som tillverkar professionella övervakningskameror för hem och företag. Företaget är en av de största tillverkarna av övervakningsutrustning och har över 22000 anställda. Frågan är vilken Dahua övervakningskamera du ska välja och varför. I denna guide ska vi försöka reda ut begreppen.

Övervakningskameror är något som blir vanliga och vanligare i såväl hem som på företag. Vi har ett större behov av att skydda vår egendom, våra hem och våra företag. Övervakningskameror är ett utmärkt sätt att skydda din egendom genom att:

  • Få indikation på brott i ett tidigt skede
  • I efterhand kunna se vad som inträffat
  • Övervaka din utomhusmiljö såväl som din inomhusmiljö

Hur ska du välja rätt kamera

Det är en otrolig massa parametrar som avgör vilken Dahua övervakningskamera du ska välja. IP-Kameran ska täcka dina behov baserat på:

  • Funktion/Kameratyp
  • Utrymme/yta
  • Inomhus/utomhus
  • Väderförhållande
Dahua övervakningskameror - kamera med NVR för professionell övervakning - övervakningskamera direkt i ditt Ajaxlarm
Dahua 2mp kamera med PoE matning - Dahua övervakningskameror

Olika kameror och funktioner

Domekamera - En domekamera har fördelarna att den är svår att sabotera, demontera och stjäla. Du kan placera Dahuas domekameror i såväl tak som på vägg och det finns en mängd monteringsfästen att tillgå som passar den placering du väljer. Domekameran bör monteras skyddat av tak då kondens på skyddsglaset kan skapa reflektioner på natten när IR lampan tänds. 

Eyeballkamera - En eyballkamera från Dahua påminner på många sätt om domekameran. En eyeballkamera har bättre förutsättningar när de monteras utomhus och i klimat med varierande fuktighet. Kameran har inget skyddsglas vilket gör att du inte får reflektioner från IR på natten om fuktigheten på glaset är högt. Eftersom kameran inte har ett skyddsglas så är denna kamera lättare att sabotera än, exempelvis, domekameran.

Bulletkamera - En bulletkamera från Dahua är en kamera som lämpar sig för övervakning på längre avstånd. Kameran är något enklare att installera än en domekamera. Eftersom du inte behöver fundera på kameraobjektivets placering och justering.

PTZ - Om du inte vill begränsa din kamera till fasta vinklar och zoom så bör du överväga en Dahua PTZ kamera. PTZ kameror ger dig möjligheten att med hjälp av en inbyggd motor styra kamerans zoom och läge. Om du har en intelligent Dahuakamera och en intelligent NVR så kan du låta AI:n följa människor och rörliga objekt så som bilar. Kameran följer då objektet och zoomar in för bästa möjliga bild.  

En utomhuskamera ska alltid, om möjligt, monteras under ett tak för att skydda kameran mot regn och snö med mera. Du kan också tänka på att inte montera kameran direkt vid en belysning då detta under sommarhalvåret drar till sig insekter. Insekter drar i sin tur till sig spindlar som då gärna spinner nät framför kameran och på så vis täcker bilden.

Dahua övervakningskamera – ute eller inne

Först och främst måste vi utgå ifrån om Dahuakameran ska sitta inomhus eller utomhus. Att montera en övervakningskamera inomhus ställer högre krav på kamerans utseende, vilket i sin tur är en subjektiv preferens. En domekamera sticker inte ut från väggen så ofta passar dessa bäst för fäste i tak eller vägg. Fördelen med en bulletkamera från Dahua som monteras utomhus är att den löper mindre risk att få in fukt i skalet eftersom vi inte öppnar kameran vid montering och justering. En domekamera är känsligare eftersom vi måste sära skyddsglaset från övervakningskameran vid montering och justering. Dahuas domekameror är dessutom svårare att slå sönder, plocka ner eller sabotera.

Fästen, montering och uppsättning

Som vi konstaterat ovan så kan vi välja kameror beroende på hur de ska sitta, på vägg, i tak och så vidare. Men hur ska man välja att montera.

Först och främst måste vi utgå ifrån om Dahuakameran ska sitta inomhus eller utomhus. Att montera en övervakningskamera inomhus ställer högre krav på kamerans utseende, vilket i sin tur är en subjektiv preferens. En domekamera sticker inte ut från väggen så ofta passar dessa bäst för fäste i tak eller vägg.

Dahua väggfäste PFB203W enkel och snygg montering på vägg för domekamera med Dahua övervakningskamera

Man kan montera Dahuas övervakningskameror direkt mot vägg eller tak men för att underlätta kabelmontering rekommenderas det att man sätter upp och monterar kameran med ett Dahuafäste. Om kameran fästs i tak så bör fästet vara en kopplingscylinder som rymmer såväl strömförsörjning som nätverkskablar. Om kameran ska sitta på väggen så kan samma kopplingscylinder användas men det snyggaste är absolut ett väggfäste. Dessa fästen kan användas såväl utomhus som inomhus.

Dahua NVR – en ökad trygghet

Att koppla sina Dahua övervakningskameror till en NVR (Network Video Recorder) ger dig maximal trygghet. NVr:en kan konfigureras så att den spelar in allt, 24h/dygn eller för att bara spela in rörelse. Vid ett inbrott så är det bra att kunna gå in såväl i realtid som i efterhand för att på så vis kontrollera det som skedde. Många inbrott kan dessutom undvikas genom att bli varse när förberedelse till brott sker. Ofta rekar inbrottstjuvar sina mål genom att flytta blomkrukor eller liknanden för att se om ägaren är hemma och ställer tillbaka flyttade objekt. Du kan då i lugn och ro gå in på din NVR och se vad som skede när objektet flyttades.

Inspelningen från en NVR kan också användas som bevis för brott och lämnas till polis och rättsväsende för utredning.

Dahua + Ajax = sant

Söker du en övervakningskamera som är kompatibelt med ditt Ajaxlarm så är Dahua det absolut bästa alternativet. Dahua är den kameratillverkare som har bäst plug and play funktion till ditt Ajaxlarm. Endast genom att skanna QR-koden på din Dahuakamera eller Dahua NVR så kan du se dina kameror direkt i Ajaxappen.

Prata med oss

Visste du att Designlarm har Sveriges mest hjälpsamma service och support. Vi finns för både privat och företagskunder som har frågor om larm, övervakning och säkerhet. Ring oss så hjälper vi dig!

Bygg ditt larm

Designlarm har tagit fram en larmkonfigurator som ska göra det enkelt för dig som kund att skräddarsy ett larm som är anpassat för dina behov, fritt från abonnemang, enkelt att installera och administrera.